Blue Semi-circle ImageRed Semi-circle Image

Despre
Open Money

Scopul proiectului OpenMoney este de a arăta cine sunt adevărații beneficiari ai contractelor atribuite de către instituțiile statului. Această platformă transparentă și inovatoare oferă date detaliate despre achizițiile publice, contribuind la combaterea corupției și îmbunătățirea guvernării prin tehnologia informației. Utilizată extensiv pentru jurnalism investigativ și monitorizarea banilor publici, OpenMoney reprezintă un instrument esențial pentru cetățeni activi și autorități.

Date utilizate
Datele utilizate în aplicație sunt oferite de Agenția de Guvernare Electronică, și pot fi accesate gratuit pe portalul guvernamental al datelor deschise date.gov.md. Prima versiunea proiectului OpenMoney.md a fost dezvoltat în iulie 2016 în cadrul HACK.CORRUPTION, inițiat de UNDP Moldova și sponsorizat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.

Date disponibile în cifre

Nume de Persoane
229 408
Persoane în calitate de fondatori și administratori ale entităților juridice din Republica Moldova.
Companii
251 674
Întreprinderi înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.
Companii cu interdicții
3 543
Lista de companii cu interdicții de a participa la achiziții publice.
Disclaimer
Conform legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, persoanele cu același Nume și Prenume nu pot fi identificate separat. Datele prezentate sunt procesate automat și au caracter informativ. Proiectul nu își asumă responsabilitate pentru corectitudinea și actualitatea datelor. Pentru mai multe detalii accesează link-urile de mai jos.